חמת גדר –
בין הרים, עמקים ושדות מוריקים בצומת מפגש של שלוש מדינות
נמצא אחד המקומות הכי מיוחדים בארצנו הקטנטונת – חמת גדר.
20 דקות נסיעה מצמח שבאזור הכנרת, הכביש מתחיל להתפתל, עמק ונהר הירמוך מתגלים במלוא הדרם.
הנסיעה הצמודה לאורך גדר הגבול, גורמת לילדים להסתקרן ולשאול שאלות,
בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
מנצלים את הסיבובים לקצת למידה בשטח, היסטוריה, טופורגפיה, גאולוגיה,
גאוגרפיה וגם קצת פוליטיקה על שלום ומלחמה.
ירידה אחרונה, סיבוב חד ימינה ואנחנו בחנייה של חמת גדר.
שנייה לפני שאני מתחילה, אשתף אתכן באמנת הבלוגר שלי:
כל מוצר/ אתר שמגיע לשולחני, מגיע מבחירה שלי, אני יוצרת את הקשר הראשוני.
המקומות עוברים בדיקה קפדנית שלי (ואם צריך גם של בני המשפחה).
כל מוצר שמופיע כהמלצה שלי זה אחרי כל הבדיקות הקפדניות שהמוצר עבר
ואני מרגישה שאני יכולה להמליץ על מוצר זה בלב שלם ואני יודעת שגם אתם תהנו ממנו.
רוצים להיות חלק מהקהילה שלי מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
הכל על טיולים – חוויות לשעות הפנאי עם המשפחה
אין לכם זמן לקרוא עכשיו? – מוזמנים לצרף את הפוסט לפינטרסט שלכם:
חמת גדר – היסטוריה
קצת איפורמציה על המקום:
חמת גדר, נמצאת בעמק הירמוך באזור מדרום לרמת הגולן.
150 מטר מתחת לפני הים.
באתר קיימות ארבע נביעות של מעיינות מים חמים:
- המחבת – עין אל מקלה
- מעיין הבושם – עין בלזם
- עין א-ריח – חמת
- עין סח'נה/ עין סעד אל-פר – המעיין החם
מעיינות אילו נובעים מעומק משוער של 2 קילומטר ויותר והם עשירים במינרלים. שונים.
מרחצאות חמת גדר היו בשימוש כבר בתקופות קדומות, ובאתר יש הרבה מאוד שרידים ארכאולוגיים,
כגון מרחצאות מפוארים מהתקופה הרומית וגם שרידי בית כנסת עתיק, המעיד על קהילה יהודית שגרה כאן.
אזור העתיקות סגור, עד לשיפוץ ושיחזור, נקווה שזה יקרה במהרה, כי העתיקות שם מדהימות.
חמת גדר – מתחם האוהלים
התקשרנו לקבל הוראות.
באוהל יש חמישה מזרונים וחמש כריות, מזגן שהוא גם יכול להיות על חימום וגם על קירור, בהתאם לעונה.
באוהל יש נקודת חשמל + נורת תאורה, ועוד תקע אחד לטלפונים
(מי שמגיע עם מתבגרים רצוי להביא כבל מאריך עם כמה נקודת של תקעים).
באוהלים עם המקרר אישי, כך שאפשר להביא אוכל (פירוט של אוכל לפיקניק בסוף הכתבה).
אנחנו קונים את הכל בצמח.
מה צריך להביא – שמיכות, מגבות, אוכל (בסוף הפוסט ארשום את כל הכנות האוכל + מה אני מביאה ליומיים כאלה).
הודענו בקבלה שהגענו, ולמתחם הגיע רכב מחובר לעגלה, שעזר לנו להעביר את כל הכבודה לכיוון מתחם האוהלים.
מתחם האוהלים, מסודר להפליא עיגול, שבמרכזו רחבת דשא גדולה, עם שפע כיסאות זולה.
חשוב לי להזכיר שאני הייתי שם באמצע השבוע.
לא היו אורחים נוספים במתחם.
לכל אוהל יש שולחן פלסטיק / שולחן פיקניק וכיסאות, מה שמאפשר לשבת לאכול ביחד.
שואלים אותי הרבה מתי הכי טוב להגיע לחמת גדר, בחורף או בקיץ.
התשובה שלי, זה לכל אחת מהעונות יתרונות משלה.
בחורף, כייף להיכנס למים החמים, האזור כולו ירוק.
אפשר להרחיק לנסוע עד החרמון, ואין דבר יותר כייף אחרי יום גלישה לחזור לבריכות החמות.
בקיץ, כייף להיכנס לבריכות בערב, ובמהלך היום להיות בבריכה קרה, או
לטייל בבוקר במסלולי טיול שבסביבה, ובערב לחזור לטבול בבריכות החמות.
גם בחורף וגם בקיץ, מתחם האוהלים מאפשר נקודת כוכב לטיולים
במחיר לכל סביר שמתאים לכל המשפחה.
שירותים, נמצאים ממש קרוב למתחם, יש רק 4 חדרי שירותים.
מקלחות נמצאות רק ברחבת הבריכות, מרחק הליכה קצר.
בנוסף יש מתחם, נקודת כיור עם ברזים, לשטיפת כלים.
במתחם עצמו, אסור להדליק אש בשום צורה, יש נקודות המיועדות לכך ברחבי המתחם
ולכן כדאי להגיע עם אוכל שהוא מוכן לאכילה לכל היומיים,
או לצאת לאכול בצמח מרחק נסיעה של 20 דקות (אנחנו יצאנו בערב לאכול פיצה בצמח).
השמש התחילה לשקוע, מזג האוויר היה יותר ממושלם אנחנו התארגנו והלכנו לטבול בבריכות.
בשעות הערב המאוחרות, מספר האנשים הולך ופוחת בהדרגה
והמים הופכים להיות כמעט כולם לרשותנו.
חמת גדר – מה עוד במקום?
חוות התנינים
חוות התנינים הוקמה על ידי קיבוץ מבוא חמה, בשנת 1981.
במתחם החווה יש מספר בריכות, בהם מינים שונים של תנינים.
בתנינים פעילים רק בקיץ, בחורף הם נכנסים לשינה עמוקה,
ואף אינם אוכלים.
תנינים שהגיעו מהודו, אפריקה, דרום אמריקה, ופה הם מקבלים אזור מחייה הדומה מאוד לתנאים בטבע.
בקיץ אפשר לצפות בהאכלת התנינים ולשמוע על אורחות חייהם,
ולראות אותם נעים באזור המתחם המגודר.
כיום בחווה יש כ – 40 תנינים בכל הגילאים.
כשאתם נכנסים, בדקו מתי יש סיור והאכלה.
מתחם הג'ימבורי הגדול – ליד הבריכה
גימבורי לילדים בגילאים 3-10 ממתקנים הם של חברת פעלטון.
נכנסים למתקן ללא נעליים. המתקן חופשי ללא עלות נוספת.
מחמת גדר – מתחם הספלאש
בריכת הספלאש, היא בריכה המיועדת לכל הגילאים.
מים בגובה מטר עד מטר וחצי, מאפשרים לילדים להנות משחיה.
לצד הבריכה, יש מגלשה גבוהה שמסתיימת בגליל ספירלי, שהוציא קולות התלהבות רבות.
המתחם פתוח רק בחודשי הקיץ.
בואו נדבר תכלס:
שעות פתיחה:
ראשון – 8:30 עד 17:00
שני עד שישי – 8:30 עד 22:00
יום שבת 8:30 עד 19:00
- אין להכניס בעלי חיים
- יציאה מהמים, היא חצי שעה לפני זמן סגירת האתר
- פינת החי נפתחת כל יום משעה 10:00 ועד השעה 14:30 בלבד .
מה לעשות אם כבר נמצאים בסביבה?
האזור רמת הגולן, הוא במרחק נסיעה קצרה.
כשנוסעים בחורף הכל הירוק, ופורח מסביב.
לאורך כל הדרך, עד עין זיוון
עצרנו וצילמנו בלי הפסקה, בעיקר את החרמון הלבן שהשקיף עלינו מרחוק.
בקיץ אפשר להנות מטבילה במעיינות הרבים שבאזור.
נסיעה של קצת פחות משעה בדרך המרהיבה הזאת, לקחה אותנו למקום שבו מריחים שוקולד,
אבל לא רק מריחים ולא סתם שוקולד, השוקולד הכי טעים בארץ.
מפעל השוקולד של דה קרינה בעין זיוון
לפני שאני מתחילה לספר על המפעל, אני אספר סיפור קטן על חוויה.
לפני כמה חודשים, טסתי לעיר לובלין שבפולין, מטעם לשכת התיירות הפולנית ומלון המפטון הילטון.
אירוח כזה, דרש ממני להביא למארחי, משהו מישראל.
חיפשתי חיפשתי, ולא מצאתי משהו שיגרום לי להגיד וואו.
בשדה התעופה, החלטתי לתת עוד הזדמנות למצוא משהו ייחודי והלכתי לחפש בדיוטי פרי.
מצאתי את חבילות השוקולד המיוחדות של דה קרינה.
על חבילת השוקולד, יש צילומים מנופי ארץ ישראל ובפנים יש את השוקולדים המעולים.
קיבלתי מלא מחמאות על הבחירה ושאלות מאיפה השוקולד המיוחד.
סדנת שוקולד בדה קרינה
בקצה רמת הגולן, יש מקום מיוחד,
שבו אפשר לעמוד ולהריח שוקולד
ממש ככה כמו בשיר, את השוקולד אפשר להריח כבר מהרגע שיוצאים מאוטו.
בכניסה למפעל השוקולד, תוקף את החושים מראה מדליק של שוקולד,
בכל הגדלים, הצבעים, הצורות והטעמים.
פנטזילאנד לחובבי השוקולד.
איך הכל התחיל?
את פנינו מקבל אחד מהמדריכים במקום.
הוא מכניס אותנו לחדרון קטן שבו יש סרטון שמספר על משפחתה של קרינה, על היסטוריית השוקולד המשפחתית.
השוקולטיירית קרינה צ'פלינסקי נולדה למשפחת שוקולטיירים שגרה בארגנטינה.
לפני קצת יותר ממאה שנים סבא של קרינה ברח מאירופה והגיע לארגנטינה שם פתח מפעל ביתי קטן ליצור שוקולד.
המפעל גדל והתפתח.
אבא של קרינה, המשיך לפתח את המפעל והעסיק יותר ממאה עובדים.
היצור כולו המשיך להיות בשיטות ידיניות, שכל חתיכת שוקולד מקבלת את המלוא תשומת הלב.
קרינה, דור שלישי ליצור השוקולד, למדה כבר בהיותה ילדה את כל רזי המקצוע, כשהיא עובדת עם אביה במפעל.
בשנת 2006 פתחה קרינה, ביחד עם בעלה את מפעל השוקולד DE KARINA
והיא כיום מוערכת כאחת מיצרניות השוקולד הטובות בארץ.
סיור במפעל
המדריך פוגש אותנו בסיום הסרטון, ולוקח אותנו לסיור במפעל.
הוא מסביר לנו, את השלבים של יצור השוקולד, על כל המכונות המיוחדות (שגורמות לנו להזיל ריר)
של השוקולד, הגורמות לו להיות במצב של טימפרור מדוייק.
השוקולייטר הבכיר של המפעל (סליחה אבל הגיל עושה את שלו, ואני שכחתי את שמו),
מדגים לנו איך מכינים מקופלת.
סכין השוקולד שלו מקלף, במיומנות מדהימה את גוש השוקולד המרוח
ומול עינינו נוצרת חתיכת מענגת של מקופלת.
נו ברור שאנחנו טועמים (באזור המפעל אסור לצלם לכן, עמכם הסליחה אין תמונה שלנו טורפים את המקופלת).
החדר הבא מציג לנו את כל הסטוריית השוקולד.
המדריךמספר לנו על כל סוגי השוקולד הקיימים, ונותן לנו לטעום סוגי שונים של שוקולד.
כמויות השוקולד, עלו לנו לראש ואנחנו ישבנו ופשוט לא הפסקנו לצחוק.
לקח כמה שעות, עד שהראש שוקולד, המעולה, הפסיק.
אנחנו חזרנו למתחם הבריכות ונכנסנו למים לטבילה אחרונה לפני החזרה הביתה.
אבל רגע לפני התכלס, כמה תמונה מהדרך מעין זיוון חזרה לחמת גדר.
איפה? בוטיק השוקולד "דה קרינה", בקיבוץ עין זיוון, רמת גולן
מה? סיור במפעל הבוטיק וצפייה בתהליך ייצור השוקולד בעבודת יד,
התנסות בסדנאות חווייתיות, סדנאות מיוחדות לכל המשפחה, ילדים ומבוגרים ב"רוח החג".
בית קפה עם משקאות ומטעמים כשרים לפסח וחנות המפעל עם מתנות לחג.
מוצרי 'דה-קרינה' כשרים לפסח למהדרין, חלב ישראל.
בואו נדבר תכלס:
טלפון לברורים ושעות פתיחה: 04-699-3622
דף האינטרנט של דה קרינה
חמת גדר ליקב בזלת
את יואב לוי, בעל היקב, פגשתי לראשונה בפסטיבל היין בראש פינה.
טעמתי את 188 – קברנה סוביניון, וידעתי שאגיע לטעימות ביקב.
את פנינו מקבל פכפוך המים מהנביעה הקטנה שליד היקב,
עם נוף המשקיף לכנרת.
שככת הענבים קורצת לנו, ואנחנו טועמים את הענבים.
את הקשר האדוק לרמת הגולן, אפשר לראות בלוגו של היקב.
על הלוגו מוטבע דיוקנו של האל דיוניסוס, אל היין והפריון,
האחראי במיתולוגיה היוונית על השמחה, האושר וחגיגות אין סופיות.
מטבע עם הטבעה זו נמצא בחפירות ארכיאולוגיות בגמלא.
יקב בזלת הוקם בשנת 1998.
לאחר שנים של הכנת יין אדום במרתף הבית, שליווה את בשר הצייד, של יואב והחברים.
בתחילה חשב יואב, לשתול זנים לייצור יין אדום, ובסוף שתל גם שרדונה (וטוב שכך).
הגפנים נשתלו כולם באדמת הבזלת של הגולן, בגבהים שונים,
על מנת להפיק מכל כרם את המאפייני הטרואר שלו.
ביקב נהנו מטעימה של 3 סוגים של יין.
מלווים בצלחת גבינות משובחות ופיצת הבית שהייתה מצוינת.
הלבן – שרדונה בציר 2019, שהיה מעולה וקיבל ציון גבוה מכולם.
188 – קברנה סוביניון בציר 2019 – שגם הוא קיבל תשבוחות והיה מצוין.
היין השלישי היה מאגמה שהוא מורכב מ 75% קברנה סוביניון ו 25% מרלו, מסדרת הברונזה של היקב.
בואו נדבר תכלס
כתובת – מושב קדמת צבי רמת הגולן, ישראל
שעות פתיחה –
ראשון – שבת – 10:00 – 18:00
טלפון להזמנות וברורים נוספים – 04-6965010
יקב בזלת לינק לאתר – לחצו כאן
אינסטגרם – לחצו כאן
פייסבוק – לחצו כאן
עוד סיורים וטיולים בסביבה תוכלו למצוא בפוסט :
איך מתארגנים ליומיים בשטח, בלי אפשרות לחמם, אבל יש מקרר? (בשרי)
אחרי הרבה מאוד שנים של ניסיונות מה מתאים לכולם, מצאנו את המתכונים המנצחים, ששורדים כמעט הכל.
יום ראשון:
- ארוחת בוקר בבית לפני שיוצאים
- פיתות עם ממרח – כל אחד מה שבא לו
- נישושי פירות וירקות
- חטיפים
צהריים:
- עוף בתנור עם תפ"א, שאני מכינה על הבוקר, ואורזת היטב בקופסה,
שנכנסת לתוך צידנית.
ערב:
- אנחנו קוראים לזה "שוחד המתבגרים", בערב בדר"כ נצא לאכול משהו
יום שני:
- ביצים קשות שבישלתי ביום קודם
- ירקות חתוכים
- לחם
- ממרחים שונים
- במהלך היום ירקות ופירות חתוכים
- חטיפים/ קרטיב/ ארטיק
צהריים:
- פסטה בולונוז, שהכנתי מראש נכנס לצידנית
ובקמפינג חיכה במקרר.
לדרך החזרה הביתה – פירות יבשים.
אשמח לשמוע איך אתם מתארגנים עם צידה ליומיים.
אם הייתם ביום סיור בעיקבות הפוסט, ספרו לי איך היה?