ברוכים הבאים

אני גלית, בת 51 אימא לשלושה נפלאים.
לא נשואה, באושר לזוגי, גלעד, כבר 21 שנים.
קמה כל בוקר עם התחייבות, ללמוד משהו חדש.

"שיעמום הוא בחירה" – נספר לכם פה על הטיולים בקטנה שלנו (ואולי יום אחד על הטיול חלום שלנו), נבדוק ונמליץ על משחקי קופסה שאנחנו מכורים להם, תוכלו למצוא פה פעילויות מיוחדות לשעות הפנאי, נספר על אטרקציות מיוחדות שאנחנו פוגשים בדרך.

פוסטים שאני אוהבת במיוחד
תישארו בקשר

ותהיו הראשונים לקבל את כל האינפורמציה: מסלולי טיול, פרינטבלס חינמיים, רעיונות ליצירה,  ועוד הרבה דברים טובים…
הרשמו לניוזלטר!

מחפשים משהו?
אז מה יש לנו כאן
ארכיון הבלוג

יום הצמבו"ז – אם עוד לא שמעתם על זה זה הזמן לקרוא את הפוסט

על יום הצמבו"ז שמעתי מחברתי הבלוגרית, אורטל הר פז.
אורטל כותבת את הבלוג ORTAL'S FOOD BLOG.
בבלוג שלה היא מספרת על כל התהליך שעברה במשך השנים ומעבר לתזונה בריאה ומזינה יותר.

אני לא בלוגרית של אוכל, אבל הפרוייקט שאורטל הזמינה אותי להשתתף בו, בהחלט מאוד מאפיין את הבית שלנו, ובנוסף אתם יודעים – זה הבלוג שלי/ הבית שלי פה, ולמרות שאני לא בלוגרית אוכל, זה לחלוטין משתלב מעולה באמירה שלי.
אז החלטתי להשתתף.

אז מה זה יום הצמבו"ז, אתם בוודאי שואלים? – אז גם אם לא אני אספר לכם:

יום צימצום בזבוז המזון

את היום הזה הגו – The Natural Step.

הם מספרים באתר שלהם, על כך שבזבוז המזון, הפך בשנים האחרונות לאתגר גלובלי.
שבכל העולם, יש מצב של יותר מידי זריקת אוכל וזה גורם נזק אדיר לאקלים העולם.

"מבין מדינות ה-OECD, ישראל נמצאת במקום השני בכמויות המזון הנשלך מדי שנה לפח. על-פי דו"ח של לקט ישראל, אנחנו זורקים לאשפה כ-2.4 מיליוני טונות של מזון מדי שנה, כאשר מחצית הכמות הנה ברת הצלה – כלומר, ראויה למאכל אדם בעת השלכתה" – מתוך האתר.

ב 12.3.19 – יערך, לראשונה, בישראל יום הצמבו"ז. יום להעלת המודעות לכמויות האוכל שאנחנו זורקים.
עשרות חברות כבר הצטרפו ומשתתפות ביום הזה.

כשאורטל סיפרה על היום הזה, ועל רצונה להשתתף בו, מבחינתי זאת הייתה בקשה שמאוד מתאימה לרוח החיים המשפחתי שלנו, וגם לבלוג.

יום הצמבו"ז שלי – לביבות בטטה גזר ולפעמים עוד תוספות – המתכון

את הסיפור מאחורי הלביבות האלה, אפשר להתחיל במרק.

אני גדלתי על מרק צח. ככה זה פולניה. את המרק מכינים עם עוף (מכובס) גזר אחד שלם ובצל אחד. וזהו!!!
למרק (יועיך – מרק ביידיש) הזה מוסיפים לוקשן (אטריות – ביידיש).
רק שבגרתי, הבנתי שמרק יכול להיות עם עוד גוונים.
ואז התחלתי להכין מרק עם ירקות נוספים.
אבל מה, תמיד המרק היה נגמר לפני הירקות ומשום מה תמיד הבטטה והגזר היו נותרים בודדים בסיר – ומכן נולדו לביבות הבטטה.

כשהמרק נגמר לפני הירקות – צריך למצוא פיתרון הולם לירקות.

מה צריך (במידה ואין לכם שאריות מרק):

אם יש לכם שאריות של ירקות מהמרק, זה יוצא אפילו עוד יותר טעים.

2 בטטות
2 גזרים
1 ביצה
1 בצל
5 כפות קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
שמן זית

בואו נדבר תכלס – יענו מה עכשיו

קולפים את הגזר והבטטה וחותכים לריבועים

מוסיפים מים חמים ומרתיחים עד התרככות של הגזר והבטטה.
התרכך? – מוצאים מהמים, עם מסננת, דואגים להוציא היטב את כל הנוזלים.

ממתינים שיתקרר ויגיע לטמפרטורת החדר.
התקרר? – מוספים לאט לאט את הקמח, תוך כדי ערבוב, ובסיום מוסיפים את הביצה.
ממממ….פה פספתי צילום של שלב – גוררים על מגרדת את הבצל לתוך התערובת ומערבבים היטב, אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח.
מוסיפים פנימה את התבלינים מערבבים ונותנים לכל התערובת לנוח כ- 5 דקות.

בנתיים, מניחים את המחבת על האש, מוסיפים קצת שמן (אני משתמשת בזית).

כשהשמן חם, מתחילים להניח את הבלילה על המחבת, בעזרת שתי כפות.

מחכים שישחים מצד אחד, הופכים לצד השני מחכים שישחים ויאללה לצלחת.
מומלץ לאכול עם סלט טרי חתוך גס.

אז, את שנקל שלי לאירוע המאוד מיוחד הזה, אני תורמת בפוסט הזה.
אני מאוד אשמח לשמוע, מה אתם עושים, להפוך את צריכת המזון בבית שלכם ליותר יעילה, לזרוק פחות מזון ובכך גם לחסוך אלפי שקלים? – אתם יודעים ממש פה למטה, יש חלון כזה שאפשר להגיב, אני ממש מבטיחה להחזיר תגובה בחזרה 🙂

איפה תוכלו לראות עוד פרטים?

אתר הראשי של – יום צמצום בזבוז המזון

דף הבית של – The Natural Step

דף הפייסבוק של – יום צמצום בזבוז המזון

אינסטגרם

הבלוג של אורטל הר פז – ORTAL'S

איך מכינים גרנולה הום מייד ממש כמו ביוון תוכלו לקרוא בפוסט – יוון בכיאלו – גרנולה הום מייד

גרנולה ביתית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן