ברוכים הבאים

אני גלית, בת 51 אימא לשלושה נפלאים.
לא נשואה, באושר לזוגי, גלעד, כבר 21 שנים.
קמה כל בוקר עם התחייבות, ללמוד משהו חדש.

"שיעמום הוא בחירה" – נספר לכם פה על הטיולים בקטנה שלנו (ואולי יום אחד על הטיול חלום שלנו), נבדוק ונמליץ על משחקי קופסה שאנחנו מכורים להם, תוכלו למצוא פה פעילויות מיוחדות לשעות הפנאי, נספר על אטרקציות מיוחדות שאנחנו פוגשים בדרך.

פוסטים שאני אוהבת במיוחד
תישארו בקשר

ותהיו הראשונים לקבל את כל האינפורמציה: מסלולי טיול, פרינטבלס חינמיים, רעיונות ליצירה,  ועוד הרבה דברים טובים…
הרשמו לניוזלטר!

מחפשים משהו?
אז מה יש לנו כאן
ארכיון הבלוג

יוון בכאילו – גרנולה הום מייד – הכי טעימה בעולם

השנה 1991 (המאה הקודמת) – הטיול הראשון שלי  – לבד – האי סנטוריני יוון.
אני, עצמי, טברנה ביתית, נוף הורס, שמש, ים, בתים לבנים לבנים  – ארוחת בוקר – יוגורט ח-ל-ו-מ-י וגרנולה יוונית הום מייד.
פיסטוק, שזה עתה נקטף מהעץ, קצת שיבולת שועל, דבש, טיפונת קינמון ויוגורט חמצמץ טרי טרי והמון המון פירות – גן עדן.
מאז, אני מכורה.
את הטעמים משם, עוד לא הצלחתי לשחזר, אבל זה בהחלט מתקרב – ורק שזה גרנולה הום מייד כמעט כמו ביוון.

אז כיוון שהשנה לא טסתי לשם (כל מקום שתבחרו), עשיתי לעצמי קצת יוון בבית. גרנולה הום מייד – יוון בכאילו

המתכון הביתי, משתנה בהתאם למה שיש באותו הרגע, לפעמים השוקולד יככב, לפעמים הצימוקים, לפעמים גרעיני חמנייה, ואם יש אז המון פיסטוק.

הבסיס היחיד שלא משתנה היא שבולת השועל.
אני אוהבת אותה אורגנית ושלמה, אז היא יוצאת קריספית כזאת, ומתפצלחת בפה.

בלי חשבון של קלוריות. ככה אני, נהנת מהרגע, לא סופרת – האמת, זה כל כך טעים שממש אי אפשר לעצור.

אקשן איך מכינים גרנולה ביתי כמו ביוון

הבסיס 500 ג"ר שבולת שועל.
חצי כוס שמן – זיתים/ חמאה/ קנולה (מה שבראש שלכם) – אני הולכת עם חמאה.
כוס – דבש/ סילאן/ מייפל.
כפית קינמון שטוחה ואם אתם אוהבים קינמון אפשר יותר.

שלב א':

מערבבים את השומן (מה שבחרתם) עם המתוק (מה שבחרתם)
אני מערבבת את החמאה עם הדבש וטיפה מייפל.
מוסיפה את כפית וחצי הקינמון (אני אוהבת קינמון), ערבוב טוב טוב.

שלב ב':

מוסיפים את ההחמאה והדבש המעורבבים לשבולת השועל – לאט לאט, שלא יהיה מצב שרטוב מידי, ואז זה לא יהיה קריספי.

שלב ג':

תתפרעו….

פיסטוקים (כי באמת אי אפשר בלי)
גרעיני חמנייה
אגוזים – מלך, פאקאן, מקדמיה, קשיו
שומשום
קוקוס
זרעי פישתן
באמת מה שבא ברוך הבא.

אישית אני אוהבת שכמות התוספות שווה לכמות שיבולת השועל.

מערבבים הכל טוב טוב ולתנור.
150 – 160 מעלות, 20 – 25 דקות
תלוי כמה קריספי אתם רוצים את זה.
מידי פעם ( כל 5 דקות ככה) נותנים עירבוב טוב, שהלמטה יעלה למעלה והלמעלה ירד למטה (אפוי היטב מכל הכיוונים).
אופים עד שהתערובת משנה את הצבע לזהב.

אחרי 15 דקות, מוציאים לרגע מהתנור ומוסיפים את הצימוקים והחמוציות – מערבבים היטב
מחזירים לתנור לעוד 5 – 10 דקות.

למביני עניין – מכבים את התנור, מוצאים את התבנית נותנים ערבוב טוב טוב, מחזירים לתנור, ונותנים לגרנולה להתקרר בקצב שלה בתוך התנור לאט לאט.

אחרי שהכל התקרר היטב, מאפסנים בצנצנת יפה כזאת, שיכולה לעמוד במרכז השולחן לקישוט, מניסיון היא לא תעמוד שם יותר מיומיים שלושה.

איך? – סתם ככה (בקופסא לדרך), עם קערת חלב או חלב שקדים
והכי הכי עם יוגורט איכותי, קצת דבש והמון המון פירות.
מומלץ מאוד פשוט לחתוך מלא פירות, להניח על שולחן, וכל אחד מרכיב את המנה שלו.

יאללה עופו על זה שימו שיר יווני טוב ברקע  כוס מים קפואים בצד  מבטיחה לכם שתרגישו יוון – יאסו   נ.ב – פוסט זה נכתב באהבה לכל אילו שנשארו בארץ וצופים בתמונות המעלפות שכולם מצלמים שם……  

ואם בא לכם להרגיש חו"ל בארץ מוזמנים לטבול איתי פה ?

עין מודע

עין חרדלית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן