יקב אלכסנדר –
שנייה לפני שאני מתחילה, אשתף אתכם באמנת בלוגר שלי:
כל מוצר שמגיע לשולחני, מגיע מבחירה שלי.
אני יוצרת את הקשר הראשוני.
כל אתר ומוצר מועברים בבדיקה קפדנית שלי (ואם צריך גם של בני המשפחה).
כל מוצר שמופיע כהמלצה שלי, פה בבלוג זה אחרי כל הבדיקות הקפדניות שהמוצר עבר
ואני מרגישה שאני יכולה להמליץ על מוצר זה בלב שלם ואני יודעת שגם אתם תהנו ממנו.
היו היה פעם לפני מספר שנים ילד קטן – כך מתחילים כל הסיפורים המוצלחים.
היקב הוא אחד הסיפורים המוצלחים בארצנו הקטנטונת עם עבר, הווה ועתיד מבטיח מאוד.
הוזמנתי לבקר ביקב המצליח, ולהתרשם מאירוח הזוגי במרכז המבקרים של היקב.
בוקר טעימות של היינות המשובחים בארץ, שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר על ידי צוותו של רוברט פארקר.
את תולדות והסיפור של מקים היקב – יורם שלום – אשאיר ליאנה שטיינברג – מנהלת מרכז המבקרים של היקב.
יקב אלכסנדר – כך זה התחיל
על הקיר תלויות תמונות המתארות את היסטוריית היקב.
צילומים של אורחים חשובים שביקרו – מני פאר ז"ל ודניאל רוגוב ז"ל.
יורם, עם גאווה גדולה על פועלו, מסביר לכל אורח על הצילומים.
חלק קטן מכל התעודות ליינות המשובחים.
תהליך הכנת היין
התחלנו בסיבוב להכרת תהליך הכנת היין, מהגעת הענבים מהכרמים.
מקבלים הסבר, איך מגדלים את הענבים, איך שומרים על כל הנתונים על מנת שבסוף יהיה יין משובח.
לומדים איך שומרים על הענב כדי שיצא יין איכותי.
איזה סוגי ענבים בוחרים ליצירת יינות אלכסנדר.
ראינו את המכונות וציוד איכותי מהטובים בעולם, אשר משלבים מקצועיות וטכנולוגיה מתקדמת.
יורדים למרתף היקב, שם קיבלו את כל ההסברים על טמפרטורה, סוגי חביות ואופן עשייתן.
המרתף
כל חבית אוספת לתוכה סוג אחד של ענבים.
החביות עם היין נחות להן ככה בין שנה ל 4 שנים.
במהלך התקופה הזאת היין סופג את הטעמים מהחבית ומשפר את איכותו וטעמו.
לאחר השנים של ספיגת הטעמים, יורם יושב עם ציוותו, ומרכיב על ידי טעימות את היינות המשובחים.
ליקב יש מעבדת בדיקות כימיות, שנועדה לבדוק את תכונות היין (PH, חומצה, TA, סוכר ועוד).
כמו בכל יקב, יש מרקקה.
את היין מעגלים על הלשון לטעימה, ויורקים לתוך המרקקה.
טועמים מקצועיים, נמנעים משתיית היין כדאי לא להשתכר.
כשהיין איכותי, יכול להישאר בבקבוק סגור, הרבה מאוד שנים, המומחים קובעים מתי יהיה היין הכי טוב לשתייה.
יין איכותי, ככל שהוא סגור יותר שנים, כך איכותו עולה.
מסקרן אותי פעם לטעום יין כזה, שבוקבק לפני 20 שנה.
האווירה והטמפרטורה בתוך המרתף, היו נפלאות.
שמענו שם את ההסטוריה המשפחתית של יורם, על אביו, שעל שמו נקרא היקב איך כל בקבוק יין קיבל שם של בן משפחה. מרגש להגיש כמה כבוד יש מסביב כל היקב הזה.
יקב אלכסנדר – חדר האירוח
משם עלינו לחדר האירוח היוקרתי של מרכז המבקרים.
כששולחן מפואר, מלא בכל טוב מחכה לנו.
עיצוב היקב הוא בצורת חבית בגובה של 7 מטרים.
אשר במרכזו תלויות נברשות גדולות וגופי תאורה מיוחדים, שעשויים מבקבוקי יין.
קיבלנו הסברים נוספים – איך מחזיקים את הכוס, באיזו טמפרטורה כדאי לשתות את היין, איך מוזגים את היין ואיך מחזיקים את הבקבוק איך מערבים את היין בכוס ומה הן הדמעות.
התחלנו בלבן, העדין.
גלגלנו בכוס, הקשנו כוס בכוס לחיים ועלה צליל שאני מעודי לא שמעתי, צליל נקי של כוס איכותית.
התלהבתי כל כך מהצליל, שקראתי שוב לחיים רק כדי לשמוע אותו שוב.
חלק מהיינות של היקב, קיבלו שם של בן/בת משפחה של יורם.
(בתמונה יין ליזה – סובניון בלאן – שנקרא על שם אימו של יורם – ליזה שלום).
גם לקישוט הבקבוק יש משמעות (אני לא אגלה לכם את הכל, אתם תצטרכו להגיע לשם כדי לדעת את התשובה.
כמה כוסות שתינו? – אני כבר לא זוכרת, אבל כל יין היה טעים מקודמו.
בסיום האירוח, יצאנו זוגי ואני, בתחושת ריחוף קלה, עם חיוך ענק על הפרצוף, וכל זה לא מכמות האלכוהול, אלא מאיכות היינות הנהדרים ששתינו, ומכל הידע החדש.
לכתבות נוספות בעמק חפר – לחצו כאן