אודות
ברוכים הבאים

אני גלית, בת 51 אימא לשלושה נפלאים.
לא נשואה, באושר לזוגי, גלעד, כבר 21 שנים.
קמה כל בוקר עם התחייבות, ללמוד משהו חדש.

"שיעמום הוא בחירה" – נספר לכם פה על הטיולים בקטנה שלנו (ואולי יום אחד על הטיול חלום שלנו), נבדוק ונמליץ על משחקי קופסה שאנחנו מכורים להם, תוכלו למצוא פה פעילויות מיוחדות לשעות הפנאי, נספר על אטרקציות מיוחדות שאנחנו פוגשים בדרך.

תישארו בקשר

ותהיו הראשונים לקבל את כל האינפורמציה: מסלולי טיול, פרינטבלס חינמיים, רעיונות ליצירה,  ועוד הרבה דברים טובים…
הרשמו לניוזלטר!

מחפשים משהו?
אז מה יש לנו כאן
ארכיון הבלוג
רשתות חברתיות

יקב אלכסנדר – בית יצחק – מסעדה, יקב ומרכז מבקרים

יקב אלכסנדר –
שנייה לפני שאני מתחילה, אשתף אתכם באמנת בלוגר שלי:
כל מוצר שמגיע לשולחני, מגיע מבחירה שלי.
אני יוצרת את הקשר הראשוני.
כל אתר ומוצר מועברים בבדיקה קפדנית שלי (ואם צריך גם של בני המשפחה).
כל מוצר שמופיע כהמלצה שלי, פה בבלוג – המוממלצים שלי.
זה אחרי כל הבדיקות הקפדניות שהמוצר עבר ואני מרגישה שאני יכולה להמליץ על מוצר זה בלב שלם ואני יודעת שגם אתם תהנו ממנו.

היו היה פעם לפני מספר שנים ילד קטן – כך מתחילים כל הסיפורים המוצלחים.
היקב הוא אחד הסיפורים המוצלחים בארצנו הקטנטונת עם עבר, הווה ועתיד מבטיח מאוד.

הכניסה לאתר היקב
הכניסה לאתר היקב בעולש

הוזמנתי לבקר ביקב המצליח, ולהתרשם מאירוח הזוגי במרכז המבקרים של היקב.
בוקר טעימות של היינות המשובחים בארץ, שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר על ידי צוותו של רוברט פארקר.

את תולדות והסיפור של מקים היקב – יורם שלום – אשאיר ליאנה שטיינברג – מנהלת מרכז המבקרים של היקב.

יורם שלום בעלים של היקב
יורם שלום בעלים של היקב

יקב אלכסנדר – כך זה התחיל

על הקיר תלויות תמונות המתארות את היסטוריית היקב.
צילומים של אורחים חשובים שביקרו – מני פאר ז"ל ודניאל רוגוב ז"ל.
יורם, עם גאווה גדולה על פועלו, מסביר לכל אורח על הצילומים.

תצוגה על הקיר של היקב כל המבקרים החשובים
תצוגה על הקיר של היקב כל המבקרים החשובים

חלק קטן מכל התעודות ליינות המשובחים.    

תעודות בהן זכה היקב
תעודות בהן זכה היקב

תהליך הכנת היין

התחלנו בסיבוב להכרת תהליך הכנת היין, מהגעת הענבים מהכרמים.  
מקבלים הסבר, איך מגדלים את הענבים, איך שומרים על כל הנתונים על מנת שבסוף יהיה יין משובח.
לומדים איך שומרים על הענב כדי שיצא יין איכותי.
איזה סוגי ענבים בוחרים ליצירת יינות אלכסנדר.
ראינו את המכונות וציוד איכותי מהטובים בעולם, אשר משלבים מקצועיות וטכנולוגיה מתקדמת.    

יקב אלכסנדר
יקב אלכסנדר

יורדים למרתף היקב, שם קיבלו את כל ההסברים על טמפרטורה, סוגי חביות ואופן עשייתן.

מרתף חביות היין
מרתף חביות היין

המרתף

כל חבית אוספת לתוכה סוג אחד של ענבים.
החביות עם היין נחות להן ככה בין שנה ל 4 שנים.
במהלך התקופה הזאת היין סופג את הטעמים מהחבית ומשפר את איכותו וטעמו.

יקב אלכסנדר
יקב אלכסנדר

לאחר השנים של ספיגת הטעמים, יורם יושב עם ציוותו, ומרכיב על ידי טעימות את היינות המשובחים.
ליקב יש מעבדת בדיקות כימיות, שנועדה לבדוק את תכונות היין (PH, חומצה, TA, סוכר ועוד).

יקב אלכסנדר
יקב אלכסנדר

כמו בכל יקב, יש מרקקה.
את היין מעגלים על הלשון לטעימה, ויורקים לתוך המרקקה.
טועמים מקצועיים, נמנעים משתיית היין כדאי לא להשתכר.

המרקקה ביקב
המרקקה ביקב

כשהיין איכותי, יכול להישאר בבקבוק סגור, הרבה מאוד שנים, המומחים קובעים מתי יהיה היין הכי טוב לשתייה.
יין איכותי, ככל שהוא סגור יותר שנים, כך איכותו עולה.
מסקרן אותי פעם לטעום יין כזה, שבוקבק לפני 20 שנה.

בקבוק יין עתיק
יקב אלכסנדר

האווירה והטמפרטורה בתוך המרתף, היו נפלאות.
שמענו שם את ההסטוריה המשפחתית של יורם, על אביו, שעל שמו נקרא היקב איך כל בקבוק יין קיבל שם של בן משפחה. מרגש להגיש כמה כבוד יש מסביב כל היקב הזה.

חביות ביקב
יקב אלכסנדר

יקב אלכסנדר – חדר האירוח

משם עלינו לחדר האירוח היוקרתי של מרכז המבקרים.
כששולחן מפואר, מלא בכל טוב מחכה לנו.

טעימת יינות
יקב אלכסנדר

עיצוב היקב הוא בצורת חבית בגובה של 7 מטרים.
אשר במרכזו תלויות נברשות גדולות וגופי תאורה מיוחדים, שעשויים מבקבוקי יין.

מנורה ביקב
יקב אלכסנדר

קיבלנו הסברים נוספים – איך מחזיקים את הכוס, באיזו טמפרטורה כדאי לשתות את היין, איך מוזגים את היין ואיך מחזיקים את הבקבוק איך מערבים את היין בכוס ומה הן הדמעות.

יין בכוס
יקב אלכסנדר

התחלנו בלבן, העדין.
גלגלנו בכוס, הקשנו כוס בכוס לחיים ועלה צליל שאני מעודי לא שמעתי, צליל נקי של כוס איכותית.
התלהבתי כל כך מהצליל, שקראתי שוב לחיים רק כדי לשמוע אותו שוב.

יין בכוס
יקב אלכסנדר

חלק מהיינות של היקב, קיבלו שם של בן/בת משפחה של יורם.
(בתמונה יין ליזה – סובניון בלאן – שנקרא על שם אימו של יורם – ליזה שלום).
גם לקישוט הבקבוק יש משמעות (אני לא אגלה לכם את הכל, אתם תצטרכו להגיע לשם כדי לדעת את התשובה.

בקבוק יין
יקב אלכסנדר

כמה כוסות שתינו? – אני כבר לא זוכרת, אבל כל יין היה טעים מקודמו.

בסיום האירוח, יצאנו זוגי ואני, בתחושת ריחוף קלה, עם חיוך ענק על הפרצוף, וכל זה לא מכמות האלכוהול, אלא מאיכות היינות הנהדרים ששתינו, ומכל הידע החדש.

יקב אלכסנדר

אני ממליצה בחום לעקוב אחרי לוח האירועים של היקב בדף הפייסבוק שלהם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן