ברוכים הבאים

אני גלית, בת 51 אימא לשלושה נפלאים.
לא נשואה, באושר לזוגי, גלעד, כבר 21 שנים.
קמה כל בוקר עם התחייבות, ללמוד משהו חדש.

"שיעמום הוא בחירה" – נספר לכם פה על הטיולים בקטנה שלנו (ואולי יום אחד על הטיול חלום שלנו), נבדוק ונמליץ על משחקי קופסה שאנחנו מכורים להם, תוכלו למצוא פה פעילויות מיוחדות לשעות הפנאי, נספר על אטרקציות מיוחדות שאנחנו פוגשים בדרך.

תישארו בקשר

ותהיו הראשונים לקבל את כל האינפורמציה: מסלולי טיול, פרינטבלס חינמיים, רעיונות ליצירה,  ועוד הרבה דברים טובים…
הרשמו לניוזלטר!

מחפשים משהו?
חיפוש
אז מה יש לנו כאן
ארכיון הבלוג
רשתות חברתיות
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

מחשבות על לחם – סער מור – סדנת אפיית לחמים

כבר הרבה מאוד שנים, יש לי מחשבות על לחם.
ניסיתי,לאפות לחם – או מה שאני חשבתי שנקרא לאפות לחם – בדיעבד, אחרי הסדנא המושלמת שהייתי בה, גיליתי שעשיתי את כל הטעויות האפשריות, ורק במקרה יצא לי לחם בסוף.


לחם – הוא מוצר מזון בסיס הנפוץ כמעט בכל העולם מאז שחר הציוולזציה האנושית. לחם הוא מאפה רך המתקבל מאפייה מבישול או מטיגון של בצק, לרוב בצק שהותפח בשיטות שונות. הוא אחד מסממני הציוויליזציה האנושית, זאת בשל התהליך המורכב שצריך לעבור הלחם על מנת להיות מוכן למאכל.

מחשבות על לחם
התוצאה

התחנות הגדולות

מב' עד ת' – (חוץ מהזריעה, הגידול, הקצירה ואיסוף שזה האלף – למדתי על, הטחינה, הניפוי, השיקוק, הלישה, ההתפחה ואפייה של הלחם – כל השלבים).
בצהרי יום חמישי, על כביש החוף (רוח בשער, שוטפת את הנוף), שמש חורפית (כן כן, לא היה לי ספק, שסדנת לחמים, צריך לעשות בחורף – מן פנטזיה שכזאת), קור אימים בחוץ, כיוונתי את הוויז לכיוון חיפה -ל –  הטחנות הגדולות של א"י בע"מ.
כשאני, מנסה להחנות את האוטו, חוסמת אותי, משאית ענק, מלאה כל טוב הארץ (וארצות נוספות), שבאה לטחנה, לפרוק את שקי החיטה הענקיים. באדיבות רבה, זז הנהג הצידה, ועזר לי למצוא מקום חנייה.
עמדתי מול בנין עצום, שבנה הברון רוטשילד בשנת 1921 – אודות המבנה והטחנות.

מטרת בנית התחנה היתה, לבסס את עבודת האדמה בארץ ולספק לחם תוצרת הארץ מחיטה שגדלה בארץ.
הקמת המנבה ארכה כ – שנה, תחת פיקוחו של המהנדס גוט, שהיה עולה חדש ומהנדס מומחה.
אז זה היה המנבה שבניתו היה הפרוייקט הגדול ביותר בארץ המתפתחת.
ביוני 1923 הופעלה התחנה לראשונה על ידי מנועי דיזל כשהקמח ברובו מגיע מחקלאים בארץ.
מאז ועד היום מספקת התחנה את כל סוגי הקמח לארץ ולעולם.

התחנות הגדולות
מבנה התחנה

מבנה הטחנה החודש מספר פעמים וכיום עובדות המכונות על חשמל.

מבנה הטחנה הישן משנת 1921

התחנות הגדולות
מבנה התחנה

(צילום: זיו לוי) צינורות המובילים את הקמח מקומה לקומה, תוך כדי שטיפת הגרעינים, ייבוש, טחינה וניפוי.

התחנות הגדולות
הצינורות שמעברים את הקמח מקומה לקומה

מנפת קמח שמוכנסת לתוך המכונה אחת מיני רבות שדרכן עובר הקמח.

מחשבות על לחם
רשתות הניפוי

 מנפות קמח

מחשבות על לחם
רשתות הניפוי

שעשועים של בעלת ADHD צעד בקמח

מחשבות על לחם
עקבות בקמח

חיטה בתוך המכונת הייבוש שנייה לפני שהיא הופכת לקמח

התחנות הגדולות
חלון הצצה לתהליך

מכונות ענק לניפוי

התחנות הגדולות
תכף נכין פה לחם

תמונת אוירה  

מחשבות על לחם
שטיח ניקוי הרגלים

חמש קומות, שבהן קורה הפלא, הגרעין (חיטה, כוסמין, שיפון, אמר ועוד ועוד), הופכים לקמח בשקית, שממנו, ממש תכף נכין שפע של סוגי לחמים.

חדר הסדנאות


חדר סדנאות – שופע כל טוב, המון סוגים של קמח – מוצרי הקמח של הטחנות הגדולות בע"מ, בצקים, ואיש אחד – סער מור.
סער מור-  שלו מוקדש הפוסט הזה. סער מעביר מידיד חודש שפ של סדנאות מעניינות על אפייה בצחנות הגדולות, מומלץ להכנס לתוכנית הסדנאות באתר התחנותולבחור סדנא ולהרשם מראש, כי המקומות נתפסים במהירות.

קצת על סער

לחם, זאת אהבתו הגדולה של סער, כבר 10 שנים (את הסיפור כולו, תשמעו באחת מהסדנאות הנפלאות שלו). הלחמים שמכין סער (מבטיחה, כאלה עוד לא טעמתם), הם לחמים ממחמצת שאור – פורטונה שמה (אלת המזל, קובעת הגורלות לטוב או לרע), אותה מגדל מור מתחילת דרכו כאופה.
בסדנא, שמתארחת בטחונות הקמח הגדולות של א"י בחיפה, מלמד סער את הסודות המקצועיים של אפיית לחמי מחמצת שאור. משלב הלישה, התפחת הבצקים, עיצוב הכיכרות, והאפייה.
בסדנא, מור, מלווה, צעד אחר צעד, את המשתתפים, תוך דגשים והסברים מדוייקים – הסדנא כוללת הדגמות השתתפות פעילה והכנת לחם מהבסיס -סדנא מעשית.
 דיוק, סדר ומשמעת, מה שיוביל לתוצאות משובחות בסוף.

מחשבות על לחם
המצרכים

זמן לישה

מחשבות על לחם
לשים את הבצק

חלון גלוטן!!!! שבודקת את טיב הקמח ואיך נעבוד איתו להכין את הלחם המושלם

מחשבות על לחם
בודקים חלון גלוטן

כי לחם עושים באהבה נשבעת לכן, ראיתי אותו מנשק כיכר שניה אחרי ההכנה כדי לתת לה מזל טוב לדרך.

מחשבות על לחם
סער עושה אהבה

קיפול ועוד קיפול ועוד קיפול, יוצרים את האוריריות של הלחם בסוף.

מחשבות על לחם
לש בהמון אהבה

החלק היישומי של הסדנא:
כל אחד קיבל את מנת הקמח שלו, עם כל המוצרים הנלווים, ויצאנו לדרך להכין את הלחמים שלנו.

מחשבות על לחם
גם אנחנו מנסים

התוצרים

תוך כדי, סער המשיך להסביר איך כל בצק יכול להפוך לכל מיני סוגים של לחמים, לדוגמא – בגטים

מחשבות על לחם
תכף יהיהו פה בגטים

או בגטונים – עם פרמזן וזיתים שהוכנו בדיוק מאותו בצק, רק הוספנו להם זיתים ולשנו והתפחנו בצורה אחרת

מחשבות על לחם
בגטונים

תוספות ללחם – גם את זה לא ידעתי, את התוספות מוסיפים אחרי ההתפחה הראשונה.

מחשבות על לחם
תוספות ללחם

הפתעות – חלווה שוקולד ודובדבנים חמוצים – לא רק לתוך הבצק אלה גם על הבצק אפשר לשים דברים ובכך להפוך את זה לעוד מנה מהבצק שהכנו.

מחשבות על לחם
זה לא רק נראה טוב זה טעים

(צילום זיו לוי) הפוקצות – פשוט משטחים והנה גם פוקצ'ות יש

מחשבות על לחם
פוקצ'ות

(צילום זיו לוי) אי אפשר בלי שטויות! – אין על ההומור של סער, השחזנו שם בדיחות אחד עם השני

מחשבות על לחם
הקערה נקיה לחלוטין

(צילום זיו לוי) הלחם בתנור – שעליו סער, השפריץ מים בעזרת שפריצר על מנת לשמור על לחות שתגרום ללחם להיות יותר קריספי

רק חלק מהתוצרים – הרוב נזלל לפני שהספקתי לצלם.
בסיום הסדנא כולנו נהנים משפע של סוגי לחמים וגם לקחנו הביתה שכולם יטעמו.
יצאנו ממש ממש שבעים.

צילום של כמעט כל התוצרים של הסדנא
מחשבות על לחם
רק לטבול

רוצים גם? למי שיזמינו את הסדנא של סער, לסדנא פרטית דרך הבלוג,  תקבל ℅10 הנחה ( בתוקף עד פסח 2017).
ניתן לצור קשר ב- 0547508731 – סער מור מוזמנים לעקוב אחרי – 
*הדף של סער בפייסבוק
*מחשבות על לחם
ולמצוא את הסדנאות הנהדרות שלו מבטיחה לכן שפע של ידע והמון כייף סער, מתארח עם הסדנא שלו ב –  הטחנות הגדולות של א"י בע"מ    

לסדנאות נוספות – המומלצים שלי – סדנאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן