אודות
ברוכים הבאים

אני גלית, בת 49 אימא לשלושה נפלאים.
לא נשואה, באושר לזוגי, גלעד, כבר 17 שנים.
קמה כל בוקר עם התחייבות, ללמוד משהו חדש.

"שיעמום הוא בחירה" – נספר לכם פה על הטיולים בקטנה שלנו (ואולי יום אחד על הטיול חלום שלנו), נבדוק ונמליץ על משחקי קופסה שאנחנו מכורים להם, תוכלו למצוא פה פעילויות מיוחדות לשעות הפנאי, נספר על אטרקציות מיוחדות שאנחנו פוגשים בדרך.

פוסטים שאני אוהבת במיוחד
תישארו בקשר

ותהיו הראשונים לקבל את כל האינפורמציה: מסלולי טיול, פרינטבלס חינמיים, רעיונות ליצירה,  ועוד הרבה דברים טובים…
הרשמו לניוזלטר!

מחפשים משהו?
אז מה יש לנו כאן
ארכיון הבלוג
רשתות חברתיות

לגלות את זכרון יעקב – טיול, אומנות וקולינריה

לגלות את זכרון יעקב? – אבל היית שם אלף פעמים מה עוד יש לגלות?
אמרו כולם, כשספרתי ששוב אני נוסעת לבקר בעיר המדהימה הזאת.
הם יודעים, שיש משהו בעיר הזאת שמושך אותי.
יש משהו ברוחות של העיר, שהופך אותה למאוד מיוחדת.
ההיסטוריה מדברת מכל אבן, היסטוריה שגדלתי עליה.

לגלות את זכרון יעקב בית אהרונסון

לגלות את זכרון יעקב – חוות הנדיב

את הבוקר אנחנו פותחים בחוות הנדיב.
משם אנחנו יוצאים למשחק חידות אינטראקטיבי, ברחבי שמורת פארק הנדיב.
החידות מובילות אותנו עד לעין צור וחזרה למתחם החווה.

החוות הנדיב היא חווה חווייתית ובה פעילות לכל המשפחה.
הצעירים יוכלו להנות מליטוף חיות ועזרה בטיפול בהן בפינת החי,
לצור יצירות, ולקטוף פירות וירקות.
הגדולים יוכלו לצאת לסיור רכוב, בשמורת רמת הנדיב ולעבור דרך
האתרים הארכיאולוגים, מעיינות, תוך כדי משחק ניווט באמצאות אפליקציה.

בואו נדבר תכלס

אתר של חוות הנדיב – לחצו כאן
אינסטגרם של החווה – לחצו כאן
פייסבוק – לחצו כאן

מרכז המבקרים של יקב התשבי – לגלות את זכרון יעקב

מיכאל ומלכה חמילצקי, הגיעו לזכרון יעקב בשנת 1882.
הם נבחרו על ידי הברון רוטשילד לטעת את הכרמים הראשונים באזור.
את שם המשפחה "תשבי", הם קיבלו מחיים נחמן ביאליק.
ביאליק, התארח אצל המשפחה בשפייה והציע את השם המשפחה תשבי –
תושבי שפייה בארץ ישראל.

חמש דורות, של כורמים, בשנת 1992 נפתח " יקב הברון" שבהמשך הוחלף השם ל"יקב תשבי".
כיום עובדת כל המשפחה ביקב, וכל אחד חולש על חלק אחר.

לגלות את זכרון יעקב - מרכז המבקרים של יקב תשבי

במרכז המבקרים תוכלו להנות ממוצרים מקוומיים כמו
ריבות, שמן זית, שוקולד וכמובן מכל היינות של יקב תשבי.
ניתן לערוך במתחם סדנת טעימות יין וסדנת טעימות יין בליווי שוקולד, נפלא שמיובא במיוחד לצורך זה.
כמו כן, ניתן לצאת לסיורי ג'יפים בכרמים ובסביבה.

במקום:

  • מסעדה המתבססת על חומרי גלם מקומיים, הפתוחה לארוחות בוקר/צהרים
  • מאפיית לחם שמדי יום נאפים בה לחמים טריים
  • פוד טראק – ברביקיו גארג' – הפתוח בימי שישי מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 15:00

בואו נדבר תכלס

הטעימות מתקיימות במרכז המבקרים –
בימי א-ה בשעות 10:00 , 12:00 ו 14:00  (יש לתאם מראש)   
סיורי הג'יפים יתקיימו בתיאום מראש בלבד.
המסעדה פתוחה –
ימים א' – ה' מהשעה 8:30 עד 15:30
יום ו' מהשעה 8:00 עד 15:00

אתר של יקב תשבי – לחצו כאן
פייסבוק – לחצו כאן
אינסטגרם – לחצו כאן

לגלות את זכרון יעקב – תות נייר

תות נייר הם כבר דור שני של יוצרי נייר.
את לימוד, התחיל יזהר במכללה לאומנות חזותית בבאר שבע, בשנת 1980.
משם הוביל אותו הרצון ללמוד עוד והתמקצע ליפן.
ביפן פגש יזהר את תמנה, שגם היא הגיעה על מנת ללמוד איך מכינים נייר.
עם החזרה לארץ, הם פתחו בדירתם בתל אביב מתחם לסדנאות נייר.

 בהמשך עברו לגור בזכרון יעקב, ושם פתחו בחצר ביתם את "תות נייר".
העסק מתנהל בשילוב עם חיי הבית, ממש כפי שנהוג ביפן.
במתחם, תוכלו ללמוד ולייצר נייר מעץ התות המיוחד, ואף להכין מוצרים ממנו (בתיאום מראש).

בואו נדבר תכלס

לאתר הבית של תות נייר – לחצו פה
כתובת – המייסדים 39 זכרון יעקב
טלפון להזמנות וברורים נוספים – 054-80-87-187
אינסטגם – לחצו כאן
פייסבוק – לחצו כאן

בין לבין – ברכת בנימין

בדרך לבית הבא שנבקר בו, נעבור ליד ברכת בנימין.
בהווה, ממש מאחורי הבריכה, נמצא המשרד החדש של מרכז המבקרים של זכרון יעקב.
תוכל למצוא בו אינפורמציה על כל הבתים המארחים בזכרון, על כל האתרים והאטרקציות.

ברכת בנימין – נבנתה בשנת 1981, כחלק ממערכת המים שיזם הברון רוטשילד, ונקראת על שמו.
המערכת הובילה מים מהמעיין בתחתית הגבעה, למרכז המושבה.
מנקודה זו היו מגיעים התושבים ולוקחים מים לבתיהם.
לכו לכיוון מרכז המבקרים, ותוכלו לראות את הקשתות של מערכת הובלת המים.

"הלקט" – השף עידו שגב

הקונספט של ארוחות סודיות, הולך ומתרחב בשנים האחרונות.
זהו מיזם קולנרי מאוד מוקפד, בוא מוגשות מנות שף מיוחדות.
אירוע מצומצם, לעד 12 איש, שמגיעים לביתו של השף, ושם מחכה להם ארוחה שכולה הפתעה.
12 מנות, המשלבות טעמים נפלאים של גידולי העונה.

שף עידו, או כמו שהוא אוהב לקרוא לעצמו "הלקט" – עבד במסעדת מישלן
והתמחה אצל אצל עזרא קדם.
אחרי שנים של עבודה במטבחים שונים, בגיל 32, פתח את מותג שלו – הלקט.
אוכל מקומי עונתי, עם חומרי גלם מהחווה לצלחת.
את הרוב הדברים שיגיעו לצלחת מגדל עידו לבד:
צמחי תבלין, דבש, דבש חרובים, פירות וירקות אותם הוא מחמיץ ומתסיס בשיטות עתיקות.
גם הבירה שתוגש לכם קרה, מכין עידו לבד.
את שאר חומרי הגלם, הוא מביא מגידולים של מקומיים.

בואו נדבר תכלס

לאתר של הלקט – לחצו פה
לדף הפייסבוק – לחצו פה
לאינסטגרם – לחצו פה
טלפון להזמנות וברורים נוספים – 052-3464244

בין לבין – חצר וילדר והמרטף

חצר וילדר, הוקמה בשנת 1882 על ידי שלמה ואיטה וילדר.
הם הגיעו עם העליה הראשונה לזכרון יעקב מרומניה.
במתחם הסגור, גידלו עצי פרי, ירקות, משק עופות סוסים ורפת גדולה.
בכניסה למתחם, היה בית המעצר התורכי, בו שיכנו הטורקים עצירים לפני העברתם לכלא בחיפה.
מתחת למתחם החצר, נחפרו מערות, שדרכם הוברחו נשקים וסוסים.
החצר שוקמה, שופצה ושוחזרה בשנת 200 כחלק מפרויקט שימור המושבה.

מה שהיה אז מחסנים, הפך כיום לחנויות, אורוות הסוסים היום הן חנות לעתיקות.
בית המעצר, הוא מרתף יין ופאב חביב. – קשטוניו

לגלות את זכרון יעקב – אומנות ורוח ציפי אורוביץ

אנחנו נכנסים לסלון ביתה של ציפי אורוביץ.
על הקירות תלויות עבודות מעשה ידיה.
העיניים, עוברות לאט לאט על כל עבודה ועבודה והסקרנות גוברת.
ציפי, מגדירה את הבית של כבית גלריה, ואכן הוא כזה.
הבית נבנה על חורבות מערה ששימשה את משפחת אהרונסון כאורווה.

ציפי, הגיעה לאומנות אחרי שנים רבות של עבודה בתחום הכימיה והפיסיקה.
ביצירות שלה היא משתמשת בכל מה שהיא מוצאת בשטח, ומעבדת את זה על נייר.

ניתן להזמין סדנאות שאותן מעבירה ציפי שהן חוויה מיוחדת במינה, פותחת את הראש והמחשבה.

בואו נדבר תכלס

לדף הפייסבוק – לחצו כאן
אינסטגרם – לחצו כאן
טלפון להזמנות ותיאומים (יש לתאם הגעה מראש) – 0523221905

לגלות את זכרון יעקב בין לבין – בית הפקיד מוזאון העלייה הראשונה

בתקופתו, נחשב בנין זה לבניין המפואר בארץ.
הוא נבנה בשנת 1894 והא היווה מרכז אדמניסטרטיבי לכל הנעשה באזור.
הברון ואשתו, נהגו לשהות בבית בזמן ביקור בארץ.

כשתכנסו בשערי המבנה המפואר, תזכרו שכאן ממש בשנת 1903,
הקימו את אגודת המורים העברים בארץ ישראל, אלו היא הסתדרות המורים.
ברוב קולות בכנס זה הוענקה גם הזכות לנשים לבחור והיבחר.
משנת 1988 מבנה זה הוכרז כאתר מורשת לאומית ישראלית.
עוד על המבנה ועל כל הפעילויות בו תוכלו לקרוא בכתבה נוספת – לחצו פה

בת הרים – מעדניית שף ובר יין

את פנינו מקבל אוראל אוחיון, כשהוא חותך במנדולינה רצועות של תפוח עץ ירוק,
אותם הוא מניח בסדר מופתי על סביצה דג, ומזלף כמה טיפות של שמן.
את הכל הוא מקשט, באחת הגבינות שמייצרים בבת הרים.

בת הרים היא מחלבת בוטיק, שנמצא בקיבוץ מלכיה.
את המחלבה הקימו לפני 20 שנים, שלומי עקיבא ואלי אוחיון, לאחר שהתאהבו בתחום.
הגבינות עשויות מחומרים טבעיים, ללא שום תוספת של חומרים משמרים.

בשעות הבוקר תוכלו להנות מתפריט עשיר, ופלטות גבינות של בת הרים.
החל מהשעה /9:00, נפתח בר היין, הממוקם בצד הפנימי של החנות,
שם תוכלו להנות ממנות השף של אוראל אוחיון ויינות משובחים של יקב אביבים.

בואו נדבר תכלס

לאתר של בת הרים – לחצו פה
לדף הפייסבוק – לחצו פה
אינסטגרם – לחצו פה
כתובת – הנדיב 23 זכרון יעקב
טלפון להזמנות וברורים נוספים – 079-610-0100
שעות פתיחה –
ראשון – חמישי
8:30 – 18:00 – תפריט בוקר
19:00 – עד הלקוח האחרון – תפריט ערב
שישי – 8:00 – 14:30
שבת – סגור

גבעת זאמרין – מסעדת אדמה

גבעת זאמרין הייתה, נקודת ההתיישבות הראשונה של אנשי העלייה ראשונה, שהגיעו מרומניה.
האדמות נקנו מערבי נוצרי בשם פרנסיס ז'רמן.
הקרקע הייתה קשה לעיבוד, ומהר מאוד העולים החדשים נקלעו לקשיים.
הם פנו לבקשת עזרה, מברון לא ידוע, שלימים התברר כברון רוטשילד.
הברון רוטשילד, סייע להקים את הבתים ומבני ציבור נוספים.
לאחר בניית בית הכנסת במושבה, ניתן השם זכרון יעקב, על שם אביו של הברון.

קצת לפני שהוחלט על גידולי כרמים במושבה החדשה, היה לברון רוטשילד רעיון אחר
לפרנסתם של התושבים הצעירים.
גידול זחלים של תולעת המשי, לצורך הכנת חוטי משי.
לשם כך נטעו עצי תות רבים באזור.
את העצים, שנותנים פירות מתוקים בחודשים מאי יוני, תוכלו למצוא בכיכר המובילה לזאמרין,
ממש ליד מסעדת אדמה.

כיום הגבעה כולה עומדת לפני שיפוץ ופיתוח מוקדי תיירות,
ותוכלו לבקר במסעדת אדמה, המעולה, השוכנת במבנה הרפת של משפחת בלום.
המסעדה, משאת נפשם של דגנית ורפי אזולאי, שעזבו לפני 20 שנים ,
למען הגשמת חלום עבודות בהיי טק.
בוקר אחד, הפתיע רפי את דגנית וסיפר לה שקנה את המבנה עליו חלמו.

במסעדה תוכלו להנות ממגוון ושפע של ארוחות המבוססות על חומרי גלם מקומיים ועונתיים.
בנוסף להנאה במסעדה, תוכלו לצאת להרפתקה של משחק חידות או סדנאות אפייה.

בואו נדבר תכלס

כתובת – מעלה הראשונים 8 זכרון יעקב
טלפון להזמנות וברורים נוספים – 04-629-3183
שעות פתיחה –
 א'-ש' 23:00 – 12:00
לאתר הבית – לחצו כאן
פייסבוק – לחצו כאן
אינסטגרם – לחצו כאן

מארחים בבית

בשנים האחרונות, יש פריחה של אנשים הפותחים את הבית שלהם לאירוח.
סדנאות אוכל, בישולי עדות, אירוח אירוע ומסיבות, שהכל מתבסס על אוכל ביתי,
טרי, טעים ומסורתי.

פנינה של תבלין – אוכל הודי

פנינה פותחת את דלת ביתה, והריחות מתפשטים לכל עבר.
על השולחן מחכות לנו שתי טעימות מעשה ידיה,
מלוות ברטבים שמקפיצים את הטעם.
פנינה מתבלת את האירוח בסיפורים אישיים, שמוסיפים עוד טעם לאוכל.
סומוסה, בטטה וודע, טאלי, אלו כופתה, צאטני ועוד ועוד שמות של מאכילים
שמגרים את התאבון.

בואו נדבר תכלס

כתובת – הרצל 63 זכרון יעקב
טלפון להזמנות ברורים נוספים – 052-2262660
לדף הפייסבוק – לחצו כאן

בהלצ'ין – אירוח אתיופי

אגרה הגיעה לישראל עם העלייה מאתיופיה.
בעקבות נישואים, היא הגיע לזכרון יעקב.
פה במושבה, היא הרגישה רצון להביא את חיי השותפות של כפר לזכרון.
דרך הבישול היא הצליחה לקשור קשרים עם השכנים,
והפכה את השכונה הקטנה למעיין משפחה.

בואו נדבר תכלס

כתובת – הנרקיס 7 זכרון יעקב
טלפון להזמנות וברורים נוספים – 050-8995638
בימים א- ד – אגרה מארחת בתיאום מראש
ביום חמישי ושישי הבית פתוח לארוחה בגינה החל מ 10:00 – 17:00
האוכל הוא טבעוני וללא גלוטן.

לסיום היום קפצנו למופע שהוזמן מראש במלון אלמא.
והגענו כמה שקות לפני על מנת להנות מטיול בשביל תצפית הנוף הנפלא שבמלון.

לכתבות נוספות באזור לחצו על התמונות

פארק חדרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן